הנגב המערבי היה האזור הכי מיושב בנגב מאז ומתמיד. הקרבה לנמל עזה, אדמה הפוריה והחקלאות הנוחה, המשקעים הרבים והחום בקיץ. בארות המים והמעבר היבשתי לכיוון מצרים. כל אלה הביאו את אנושות להחזיק חזק בחבל הארץ הזה ולטפח אותו היטב.
בעקבות מהלך שיווקי נפלא, פסטיבל דרום אדום הצליח להביא את כל עם ישראל לאזור. זה דבר נפלא, מפתח את התיירות ואת העסקים הקטנים. יותר מזה- מביא הוכחה חברתית שגם באזור המורכב הזה יש תנועה. זה לא מובן מאילו.
מצד שני, הכבישים והאתרים באזור העוטף לא מסוגלים להכיל כזו כמות של אנשים ורכבים ונוצרת סיטואציה קשה של הרי "רק באנו לראות כלניות!! אבל תקועים שעות בפפקים"

אז הנה, חברים, הנה הפתרון בשבילכם.
בפוסט שלפניכם אשתדל לנווט אתכם בין הטיפות, בין הפקקים וההמולה. מדובר בטיול ברכב בין אתרים שונים מתקופות שונות בהיסטוריה ולאוו דווקא בין מרכזי המבקרים השונים.
אתם תראו אתרים מדהימים שמוכיחים את העושר האזורי והשאיפה של האדם אליו! תוסיפו על הסיפורים האלה את מרבדי הכלניות ויש פה חוויה מרגשת!
הארות לפני שמתחילים:
– בכל מקרה, בשביל להמנע מעומסים עדיף לבוא באמצע השבוע. או להמנע מלסוע בשעות העומס (בסוף אגע בזה בכמה מילים).
– להשתמש בוויז.
איך הפוסט הזה עובד:
אני מסדר לכם את האתרים בסדר יורד, מצפון לדרום. האתרים מסודרים במקבצים וזה יעזור לנו לעשות סדר. משפט על כל מקום, קישור למקור תוכן מעמיק , קישור לוויז
, הארה
… ולפעמים אקנח בתמונה.
מצפור אסף סיבוני ז"ל
אסף נהרג באסון המסוקים 4/2/1997. המצפור הוקם ע"י הוריו של אסף, צופה על צפון רצועת עזה ועל שדות המרעה בהם היה אסף רועה את עדר הבקר של הקיבוץ. למידע נוסף לחצו על הקישור המצורף.
לקישור מהיר לוויז לחצו על הקישור המצורף.
לפעמים קיבוץ ניר-עם נועל את השער וההגעה אפשרית רק ברגל. 200 מ' הליכה +-

חוצות בארי
אם תרצו להבין קצת יותר ולצלול לעומק הסיפורים, אני ממליץ להכנס ללינק המצורף בדרך דרומה!
בארי הישנה – נאחביר
הישוב עלה על הקרקע במבצע י"א הנקודות בנגב במוצאי יום הכיפורים תש"ז, 6.10.46. במקום מגדל מים בגובה של 13 מ' לערך (אפשר לעלות) וכן מבנה "בית הביטחון", האופייני ליישובי הנגב בשנים אלו. למידע נוסף לחצו על הקישור המצורף.
לקישור מהיר לוויז לחצו על הקישור המצורף.
זה קרוב לחניון רכבים הומה. יש סבירות שבאתר זה יהיה עומס. ממליץ להגיע מוקדם.
מחצבות גופרית
המחצבות הופעלו בזמן המנדט הבריטי על ידי חברה ישראלי בין השנים 1933 ל 1943. המחצבות ננטשו אחרי קום המדינה והמקום נראה ממש אגרסיבי ביחס לנוף הפסטורלי. למרות זאת, יפה להיות שם ולראות את הטבע גדל לתוך הבטון. למידע נוסף לחצו על הקישור המצורף תחת הכותרת 'תנופת פיתוח מחודשת'.
לקישור מהיר לוויז לחצו על הקישור המצורף.
מחסני התחמושת הבריטים
אם תמשיכו אחרי מכרות הגופרית על השביל לכיוון דרום, אחרי הגבעה יתגלה בפניכם שדה ענק של סוללות שמסודרות בצורת ח'. מדובר במחסני תחמושת שבנו הבריטים בעת מלחמת העולם השניה. למידע נוסף לחצו על הקישור המצורף תחת הכותרת 'מתחם התחמושת'.
לקישור מהיר לוויז לחצו על הקישור המצורף.
זה מקום מדהים לתמונות ורחפנים!
יד אנזא"ק
הכוחות המאוחדים של אוסטרליה וניו זילנד שלחמו באזור הנגב במסגרת הצבא הבריטי במלחמת העולם הראשונה מוזכרים במקומות רבים באזור. יש להם סיפורי גבורה רבים וזו המצבה העיקרית. במקום תצפית יפה לכיוון מערב (העיר עזה) למידע נוסף לחצו על הקישור המצורף תחת הכותרת 'מתחם התחמושת'.
לקישור מהיר לוויז לחצו על הקישור המצורף.

חוצות מעון
אם תסתכלו במפה, אין באזור ישוב ששמו מעון (מעון נמצאת בהר חברון). לפני קום המדינה, שכן במקום כפר ערבי שנקרא מעִין. חברי קיבוץ נירים, הסמוך, עברו במספר תחנות לפני שהגיעו לאדמת הקבע שלהם בימים אלו. אחת התחנות הייתה חר' מעין, השם עוברת לחר' מעון.
בית הכנסת העתיק חר' מעון
במקום שכן ישוב יהודי בתקופה הביזנטית (בעיקר במאות ה 5-6) שמו היה "מנואיס". לבית הכנסת יש זכר אחד והוא פסיפס גדול מימדים ומדהים ביופיו. מדהים לחשוב שזה קיים כבר 1,500 שנה. למידע נוסף לחצו על הקישור המצורף.
לקישור מהיר לוויז לחצו על הקישור המצורף.
יש במקום ברזיה ושולחנות קק"ל
הבית הלבן במעון
מבנה בטון בצבע לבן – נקרא ע"י התושבים הבית הלבן. בתוכו גלריה לאמנות וסביבו פסלים סביבתיים. לפני קום המדינה, שימש המבנה למגורי שייח ערבי אבו סיתה, של כפר מעין. מקום מהמם! למידע נוסף לחצו על הקישור המצורף.
לקישור מהיר לוויז לחצו על הקישור המצורף.
למי שרוצה לצלם, אני ממליץ להגיע בזריחה או בשקיעה. מקום מדהים.
באר מעין
באר שחפרו הבריטים בעומק של 90 מ' (!). נהרסה במלחמת העצמאות אבל חברי קיבוץ נירים שיקמו אותה והשתמשו בה בראשית ימיהם באיזור. למידע נוסף לחצו על הקישור המצורף.
לקישור מהיר לוויז לחצו על הקישור המצורף.
עצירה על הדרך. יש במקום שולחנות קק"ל.

דרך נוף הבשור
דרך נוף עבירה לרכבי פרייט. מפארק אשכול ועד (כמעט) צומת צאלים. אפשר להנות מהדרך הזו חצי יום לפחות! אפשר גם בשעה וחצי- שעתיים, אבל עדיף לקחת את הזמן. לאורך כל הדרך, מצד אחד שטחים חקלאיים מרשימים ויפים, ומצד שני נחל הבשור המרשים. כניסה צפונית לדרך (שביל כחול) לחצו לקישור מהיר לוויז.
כניסה דרומית לדרך (שביל כחול) לחצו לקישור מהיר לוויז.
שתי המלצות שלי לעצירות על הדרך
באר רבובה
באר אנטיליה מרשימה שנבנתה על ידי הבריטים. למידע נוסף לחצו על הקישור המצורף.
לקישור מהיר לוויז לחצו על הקישור המצורף.
תל שרוחן
הייתה פעם עיר כנענית שנישאה על גבעה גבוהה לאיזור באופן יחסי. תצפית נחל הבשור במלוא תפארתו, במיוחד בעונה הזו! כשתגיעו, תפגשו שוב את האנז"אק (זוכרים? דיברנו עליהם למעלה), המקום שירת עבורם כתחנת דרכים במלחמה הגדולה. למידע נוסף לחצו על הקישור המצורף.
לקישור מהיר לוויז לחצו על הקישור המצורף.
מהתל ניתן לרדת לנחל במסלולים מסומנים. לקישור מהיר למסלול לחצו כאן. 1.8 ק"מ. ממש קליל, רק להנות מהשמש ומהנוף.


למעוניינים להמנע מעומסים
אתחיל ואומר שהדבר הכי טוב לעשות, כדי להמנע מפקקים זה להגיע באמצע השבוע. מאחר וזה לא אפשרי לרובינו… אני רוצה להציע דבר נוסף.
להגיע בשעות ה לא מתויירות.
אם נחשב את זה בצורה פשוטה:
משפחה ממוצעת תצא במקרה הטוב באיזור 8:30-9:30 מהבית שבמרכז לכיוון דרום. והיא תגיע לאזור כשעה לאחר מכן.
באמת אפשר לראות שרוב הפקקים מתחילים ב9:30.
חברים, אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. אם תרצו לקום בנחת, תתקעו בפקקים. אם תרצו לדלק על הפקקים, מוטב יהיה אם תקומו מוקדם יותר ותגיעו לאזור לפני תשע.
צינת הבוקר כלכך נעימה. האתגר של לקום מוקדם והנסיעה הארוכה (יחסית) עושים טוב. על זה אין דיון. אז זו המלצתי אליכם. צאו מוקדם ותנצחו את הפקקים
אשמח לשמוע את ההתרשמות שלכם מהפוסט
אשמח לשמוע אם לקחתם מההמלצות ונהנתם!
כאן בתגובות או בהודעה פרטית.
נעמתם לי, תהנו! נפגש בדרכים

3 תגובות
תודה רבה!
מתי תהיה שיא פריחת הכלניות?
בשמחה רבה!
לעניות דעתי בשבוע של אמצע החודש
מדריך מדהים,
עפ"י הטבלא החודשית להבנתי צפוי להיות טיול בן יומיים.
בטיול נבקר באתרים האלה?